توضیحات و چکیده مطلب
چکیده
در چند دهة اخير به جهت پيشرفت و استفادة روز افزون از اينترنت و ارتباطات الكترونيك، بسياري از فعاليتها و كارهاي صورت گرفته يا درحال انجام در سطح دنيا به اين تكنولوژي وابسته شدهاند و به طور مفيد در انواع علوم مورد استفاده قرار گرفته است. اين گونه ارتباطات در عرصة مديريت نيز بيتأثير نبوده و شيوة نويني به نام مديريت مجازي را ايجاد نمودهاند.
مديريت مجازي يا مديريت الكترونيك، به شيوهاي از مديريت اتلاق ميشود كه در آن ارتباطات رودررو و حضوري با ارتباطات اينترنتي و مجازي جايگزين ميشود. وبسايتهاي اينترنتي بسياري از فعاليتهاي پروژه را كنترل مينمايد و به طور هوشمند اطلاعات را به افراد ارسال ميدارد. در اين شيوه از مديريت هر فرد با استفاده از ابزار ارتباطي خود از هر جاي دنيا با هر زمان محلي با رجوع به سايت اطلاعات را دريافت مينمايد. اين قابليت ارتباط از راه دور ميتواند در راستاي بهرهگيري از اختلاف زمانهاي موجود در سطح كرة زمين براي سود بردن بيشتر از زمان نيز مورد استفاده قرار گيرد.
از آنجا كه مديريت پروژههاي عمراني يكي از انواع مديريتهاي مهم و هزينهبر در كشورمان و نيز كشورهاي در حال توسعه ميباشد، تصميم گرفته شد تا اين شيوة جديد مديريت در مديريت پروژههاي عمراني بررسي گردد. براي نيل به اين منظور و با هدف بررسي ميزان تأثير مديريت مجازي در هزينه، زمان و كيفيت انجام پروژههاي عمراني، شيوة مديريت مجازي در پروژهاي به طور موردي بررسي شد و نتيجه حاصل شده دلالت بر كاهش 8/3% هزينة كل پروژه، كه معادل 81% در هزينههاي مديريتي ميباشد، كاهش زمان در روندهاي مديريتي، كه بسيار موازي با زمانهاي ديگر در پروژه ميباشد، تا 83% و افزايش كيفيت روندهاي مديريت پروژه دارد.